vineri, 4 octombrie 2019

De ce susțin candidatul Vitalia Pavlicenco

Am citit publicația explicativă a domnului Stratan și cred că a dat o apreciere exactă, din puținul pe care l-a demonstrat în activitatea sa politică Vitalia Pavlicenco.
Menționez faptul că în perioada comunstă spiritul național românesc decăzuse drastic la 3-7% în rândurile populației pe teritoriul dintre Prut și Nistru. În anii 2009-2010, înțelegând că așteptările promise de Ghimpu și Filat, veniți pe valul românismului ne-au dezamăgit și în fapt aceste partide nimic nu întreprindeau pentru convingerea populației că drumul nostru spre UE este prin București. Atunci, la începutul a.2011, în urma discuțiilor și înțelegerilor dintre "AVR Tiras Tighina" și PNL am inițiat reanimarea activităților de promovare a reîntregirii RM cu Țara Mamă. Am format Consilul Unirii. Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, a depus maximum eforturi.
Noi împreună am format Consiliul Unirii:
PNL, AVR'92 Tiras-Tighina, Forul Democrat al Romanilor, Asociatia: "Maluri de Prut", Asociatia Oamenilor de Știință și Cultură, Asociatia: "Solidaritate", Asociatia: "Memoria Victimilor Regimului Totalitar Comunist", s.a..


 Am desfășurat ample activități în capitală și în teritoriu în perioada 2011-2015 și în urma mai multor sondaje s-a stabilit că credibilitatea populației pentru reîntregirea cu Țara Mamă România Mare a crescut de la 3-7% la 30-33%. Cred că acest merit poate fi atribuit în mare măsură Vitaliei Pavlicenco. 

Dacă să analizăm în cifre ce înseamnă 33%, aceasta alcătuiește un milion de oameni. Din datele calculate de către organizațiile obștești în UE avem peste 1 mln de cetățeni, care la fel sunt pro-europeni, pro-români. Vitalia Pavlicenco vorbește mai multe limbi europene,  întreține relații deosebite cu mișcările cetățenilor noștri din UE, cunoaște problemele și nu o dată a demonstrat că se ține de cuvânt. Niciodată nu a ceda, își îndeplinește promisiunile. Are o experiență politică, se cunoaște cu foarte multă lume și în special cu lideri politici europeni.

Vin cu exemple.
1) Când privim emisiuni despre activitatea Congresului american, în sală, la ședință vedem persoane cu o mare experiență de viață, cu părul încărunțit și fruntea încrețită. De aceea SUA are un nivel de trai, unul dintre cele mai bune în lume.

2) Noi am promovat tineretul și am promovat oameni care vorbesc frumos, dar n-am ținut cont de activitatea lor, ce au făcut ei în viață. De aceea am dat-o-n bară cu capitala, care pute și e cu drumuri în gropi.

Blocul ACUM ne mai demonstrează încă odată că pe valul mitingurilor și promisiunilor frumoase ne-am pomenit cu un Nicu Popescu, care a absolvit cea mai prestigioasă universitate din Moskova, a locuit și activat în UE, ca apoi, în funcție de ministru de externe să declare în numele statului RM, că în 1992 Chișinăul e vinovat că a inițiat un război civil și a umulit populația din Transnistria.
Liderii partidelor PAS și PDA țipau în gura mare: "Binomul Plahotniuc-Dodon", ca apoi să ne pomenim cu trinomul lui Kozak și Putin: Sandu - Năstase - Dodon, care în fapt promovează o politică pro-moskovită.

Nu-i vorbesc de rău pe candidați, dar niciunul din ei nu dispune pe departe de capacitățile  doamnei Vitalia Pavlicenco, de aceea sunt ferm convins că ea este cel mai bun candidat - luptător, care va auzi toate problemele cetățenilor RM din UE.


Președintele AVR'92 Tiras-Tighina, Anatol Caraman